Het is gewoonweg heerlijk om soms in de auto mee te zingen met een liedje. Liefst zing ik natuurlijk mee met een vlot nummer. Het geeft dan zo’n lekker gevoel om met het stuur losjes in je hand, zingend en wel, door een prachtig landschap te rijden.

Ach dacht ik, laat ik eens proberen daarvoor een eigen liedje te maken. Toen ik eenmaal een vlotte melodie had gecomponeerd bedacht ik; als dat liedje nu eens over mijn auto en mezelf zou laten gaan. Al fantaserend ontstond bij mij het idee om die auto te verpersoonlijken. Als je dat in gedachten neemt ga je opmerkelijke dingen waarnemen zoals; ik voel me veilig en op mijn gemak met je, we zijn het nooit oneens, je wacht altijd op me en je gaat maar door zonder daarbij moe te worden. Grappig toch? Een ander voorbeeld is dat je tegen je auto zegt; ik zou wel eens een stuk met je willen rijden zonder snelheidsbeperking, op een mooie zomerse dag op de Duitse autobaan.

Het liedje eindigt met de volgende tekst:

It’s wonderful to drive It gives me peace of mind

Driving with you

Is so relaxing for me

With the radio on I sing along

Often very loudly – an expression of joy

Ja, zo is het en zo voelt het ook. Uit volle borst meezingen in mijn auto geeft me écht een blij gevoel. Straks staat het liedje zeker ook op Spotify en dan kun jij het ook heerlijk meezingen. Zelfs als je de tekst nog niet kent, want er zit ook een ‘lalalalalalaai-stukje’ in dat iedereen kan mee zingen. Veel rij en zangplezier!